MATULA HORGÁSZEGYESÜLET

péntek, november 24, 2017

ÜZENŐFAL

 • FishWorld: www.fishworld.eu
 • FishWorld: Mindel ami horgászat az nálunk megtalálható! Aktuális információk vizekről, szállások, kompok, horgászboltok...
 • cuclee: Feederverseny 2014.04.06 Alsópáhok Bereki Horgásztó. Várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni és nevezni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen és a 06-20-396-0660-as telefonszámon.
 • Nyárh61md2b3: Balatonra éves felnőtt állami jegyet válthat 17 éves személy?
 • Nyárh61md2b3: Balatonra éves felnőtt állami jegyet válthat 17 éves személy?
 • cuclee: Feederverseny 2013.10.06 Fonyód. Érdeklődni és nevezni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen és a 06-20-396-0660-as telefonszámon.
 • cuclee: Feederverseny 2013.05.12 Bicske.Nevezési díj: 5000 Ft. Várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni és nevezni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen és a 06-20-396-0660-as telefonszámon.
 • cuclee: Feederverseny 2013.04.14 Fonyód.Továbbra is várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni és nevezni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen és a 06-20-396-0660-as telefonszámon. Kupákról a képet az alábbi helyre töltöttem fel:http://www.haltarto.hu/peca_blog/blogKomment.php?ID=121782
 • Biohorgász: Írjál légyszives egy privat üzenetet, mert így szezonzárásra tudjuk csak meg a lényeget :D gardenmania@citromail.hu
 • matulacsaba: igen tudunk beszélni róluk
 • Biohorgász: matulacsaba! Meg vannak még az Okuma Dynadrag orsók?
 • cuclee: F
 • cuclee: eederverseny 2013.04.14 Fonyód.Várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni és nevezni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen és a 06-20-396-0660-as telefonszámon.
 • matulacsaba: pontosan nem lehet kiszámolni meddig fog tartani ez a kérdések számától is függ akinek dolga van, közben is el lehet hagyni a fórunot
 • tetucskee: Kedves Csabi.Érdekelne,hogy a feeder fórum időben meddig fog kb tartani.Amúgy jó ötlet volt.üdv
 • matulacsaba: sajnos nem erre csak Siófokon van lehetőség
 • tetucskee: Kedves Csabi.Érdeklődnék hogy a Balatoni kedvezményes területi engedélly kiváltható e nálad SZÉP.kártyával.Üdvözlettel: 1 klub tag
 • 4853: szia csabi! hogy van a nyitvatartás az év elején?
 • pandras26: azt szeretném megkérdezni, hogy az önök boltjában kapható-e balatoni napijegy
 • matulacsaba: Gratulálok Tamás http://horgaszklub.eu/cikkek/reszletek/1047_beszelgetes_zsittnyan_tamassal_a_ii_horgaszklub_feeder_kupa_gyoz/
 • cuclee: Feederverseny 2012.10.07 Fonyód.Várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni és nevezni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen és a 06-20-396-0660-as telefonszámon.
 • Crocket: Az eredményeket nem raknátok fel?
 • dani68: dani kupa tótszerdahely 2012.julius. 01. jelentkezni a szerdahely-to honlapján lehet
 • dani68: versenj május 12-13 ,szombatrul vasárnapra lesz
 • dani68: szerdahelyi tón lesz északi versenj,kétszer 4 órás.
 • matulacsaba: köszönjük szépen
 • neno: Uraim! Gratulálok az ezüst, és bronz medalionhoz. :)
 • cuclee: Feederverseny 2012.04.29 Kéthely.Továbbra is várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni és nevezeni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen lehet.
 • fules37: tilalom van a zalán is angolnára?
 • fules37: az angolnára van tilalom balaton melék ágán?

Csak regisztrált felhasznaló szólhat hozzá.

Webkamera Keszthely

Webkamera Keszthely

Bejelentkezés

Partnereink

Lap-top-net Bt.

Kroza Szállásközvetítő Iroda

Nagy várakozás előzte a május 23.-ai vasárnapot, hiszen az immár hagyományosnak számító Sárvár – Zala Feeder versenyre készültünk. Nagy volt az izgalom mindkét csapat részéről – igaz más - más szemszögből, de

nagy tétje volt ennek a versenynek. A zalai részről a tét illetve a kérdés az volt, hogy sikerül e zsinórban harmadszor is nyerni ezen a métán, hogy végleg magunknál tarthassuk a vándorkupát, a sárvári csapat részéről persze természetesen ennek az ellenkezője, hogy ebben megakadályozzák a zalai csapatot, és megszerezzék első csapatgyőzelmüket. Mivel a soron következő házigazdák mi Zalaiak voltunk, így a megmérettetés helyszínéül ismét a Szerdahely tó szolgált.

 

 

A versenyt megelőző napokban szinte már kötelező módon mind a zalai, mind a sárvári részről több tréninget tettünk, amik alkalmával sajnos be kellett látnunk, hogy majd ezen a versenyen nem az óriási megfogott súlyokon fognak múlni a helyezések. Az idő megtette hatását, mivel a versenyt megelőző két hétben folyamatosan viharos erejű szél korbácsolta a tavat, ennek hatására 19 - ről 13 fokosra lehűlő víz, a folyamatos frontátvonulások, az ívásra készülő pontyokra nem voltak igazán jó hatással, ami meg is látszott a kapókedvükön. Ezen körülmények között nagyon nehéz volt kiválasztanunk a megfelelő taktikánkat, szerelésünket, illetve a megfelelő csalit, de a versenyhorgászat ettől is szép, hogy ilyen helyzeteket is meg kell tudni oldani. Épp ezért a versenyt megelőzően alaposan átgondoltuk, megvitattuk a horgászatunkat amivel szerintünk majd jól szerepelhetünk a megmérettetésen.

A kitűzött vasárnap reggeli találkozó időpontja előtt már egy órával jóformán mindenki a parkolóban álldogált, és közös beszélgetéssel, kölcsönös ugratásokkal vártuk a nyitást, a már megszokott reggelire való invitálást.

A megnyitó előtti vendégfogadásban megpróbáltunk ismét kitenni magunkért ezzel nem kis feladatot állítva többek között Szabó Józsinak is, alias a mi Pék Józsinknak a reggeli prezentálásában. Józsi bátyánk nem csak a horgászatában, de a szakmájában is tud hiszen ezen reggeli után mindannyinktól nagy elismerést vívott ki magának. Köszönet érte!

A megjelent csapatok a tavalyi évhez képest csak egy - két helyen változtak ugyan, de az már elején elmondható volt, hogy mindkét csapat a lehető legerősebb összeállítással fog rajthoz állni, illetve leülni a vízpartra horgászni.

Reggeli után kezdődhetett a sorsolás, ami már szintén megszokottnak mondható módon, egy „Vellcome drink”- kel egybekötött számhúzást jelent. A számozott aljú jagermaisteres poharak közül a páratlan számozásúakból a sárváriak, a párosok közül pedig mi, zalaiak választhatunk, így alakult ki, hogy ismét felváltva ülünk a szektorban.

Miután eldőlt, hogy ki hol fog horgászni versenyen zalai részről még egy gyors megbeszélést tartottunk, ahol közösen átbeszéltük már a helyek ismeretében, hogy ki, hol, és mit csináljon, és ezután mindenki útjára indulhatott a pályára.

Szerencsére kellemes idő fogadta a versenyzőket bizony jól esett mindenkinek, hogy ezen a napon már nem a tréningeken megtapasztalt viharos erejű széllel kell megküzdenie a felszerelés, etetőanyag összeállításakor, hanem szép napos időben készülődhetünk a horgászatra. Ha már az etetőanyagról esett szó ezen a napon is mind a zalai, mind a sárvári csapat részréről a már bevált halas kaják lettek összeállítva. Ki ki saját tapasztalatai alapján tuningolta, aromázta az etetőjét, hiszen várhatóan minden egyes halért, kapásért meg kell majd küzdeni.

A kiírás alapján mindenkinek bőven volt ideje felkészülni, sőt még egy kis beszélgetésre is jutott idő, hiszen ez a rendezvény a versenyzésen túl egy baráti találkozóvá is kinőtte magát.

Mindezek után reggel kilenc órakkor jó hangulatban kezdődhetett el a verseny. Ahogy sejteni lehetett ezen a napon sem történt pálfordulat a halak kapókedvében, az első órában csak pár beleúszást, néhány kisebb pontyot jegyezhettek a versenyzők. Később megfigyelhető volt, hogy nem lehetett tartósan beállítani a halat, hanem ott ahol sikerült egyet megakasztani, ott további pár kapást még ki lehetett csikarni, majd minden próbálkozás ellenére eltűntek az adott pályáról a halak. Az is egyértelműen látszott, hogy az eddig megszokottan jól szereplő „favorit” helyeken is messze elmaradnak a fogások a várt eredménytől, sőt a gyengébbeknek ítélt helyeken jobb fogások alakulnak ki. Természetesen ha ennyire nem eszik a hal akkor „megnyílik a csalik tárháza” és valamennyien próbálkoztunk újabb és újabb csalivariációkkal, hogy kapásra tudjuk bírni a pontyokat.

Ebből a keresgélős, „majd ha beállt a hal gyorsan kiszedni belőle párat” horgászatban a hazai csapat jobban jeleskedett, az utolsó órában már egyértelműen látszott hogy előnyben vagyunk. Ilyen gépészkedések közepette bizony gyorsan telik az idő, visszagondolva hamar eltelt az első három óra miután pontosan délben felhangzott a fordulót lezáró „VÉGE”!

Kezdődhetett a mérlegelés. Ahogy már menet közben látszott is a gyengébbnek illetve a jobbnak ítélt helyeken egyaránt zalai fölényt regisztrálhattak a verseny bírái, valóban fölényes hazai eredmény alakult ki.

Már javában tartott az ebéd, amikor a versenybírók elkészültek az összesítéssel, és ismertették a pontos félidei eredményt, ami a következő képen alakult: a pontok 85:41, míg a fogott súly 110:65 kg arányban alakultak a hazai csapat javára.

Miután mindenki végzett az ebéddel zalai részről ismét egy megbeszélést tartottunk, hiszen valóban fölényesen vezetünk, de ez az előny akár két utolsó hellyel el tud olvadni, nem szabad kiengedni, csinálni kell tovább azt amit eddig is tettünk. Keresni kell a halat majd ha valahol beáll minél többet megfogni belőle. (– Milyen egyszerűnek tűnik ezt így utólag leírni pedig ott azon a napon ez az „utasítás” tényleg nehéz feladatot adott mindenki számára.)

Mielőtt elkezdődött volna a második forduló megtörténtek a helycserék, miszerint aki eddig a szélső pályákat horgászta az most a tó közepén foglal helyet, aki pedig a középsőket az most a szélsőkre helyekre kerülnek.

A délután kettő órai kezdésre mindenki el tudott készülni az ilyenkor szokásos tennivalókkal, és kezdődhetett a második forduló. Ahogy elkezdődött a verseny szinte azonnal sárvári fogásokat láthattunk, jóformán még zalai részről csak a csalizásnál tartottunk amikor már három négy sárvári versenyző termetes halat fárasztott.

Valamire nagyon ráérezhettek a vas megyei fiúk, hiszen első órában nagyon bekezdtek, csak immel ámmal tudtunk válaszolni fogásaikra. Azzal mindannyian tisztában voltunk, ha ez így folytatódik egy szoros küzdelem alakulhat ki a végére, és ha lehet még nagyobb elánnal folytattuk a versenyt. Mindenki a tőle telhető legtöbbet és általunk ismert dolgot megpróbált bevetni a siker érdekében.

A félidő közepére alább hagyott a vendégek halfogása, míg a zalaiak fogása a körülményekhez képest folyamatosabb volt. Az utolsó órában már egyértelművé vált, hogy visszaállt a zalai fölény, kihasználva a hazai pálya előnyét egyre jobb fogásokat könyvelhettünk el. Ahogyan az első úgy a második fordulóban is gyorsan eltelt a versenyre szánt újabb három óra, amikor is délután öt órakor ismét felhangzott a versenyt lezáró VÉGE!!!

Következhetett a gyors mérlegelés majd az eredmények összesítése. Ekkor derült ki, hogy valóban, a második fordulóban is, ahogy már menet közben látszódott ismét mi zalaiak voltunk előnyben, így nemhogy megtartani, de még növelni is tudtuk előnyünket.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a verseny főbírója ismertette a végeredményt. Ezek alapján a csapatok közötti végeredmény a következő képen alakult: 120:80 pont , míg a súlyarány 230 180 kg a hazaiak javára! Szokásokhoz híven értékelésre került az egyéni első három helyezett is, amiben szintén a zalaiak jeleskedtek, mivel mind a hárman a pályaválasztók közül kerültek ki.

Tehát ismét, zsinórban harmadszor győzött a Feeder Team Zala!!! Immáron bizonyossá vált az álom végleg Zalába került a vánorserleg!!! Természetesen ezen a napon sem maradhatott el a közös fényképezkedés, majd a pezsgőlocsolással egybekötött ünneplés sem ahol méltán örülhettünk a győzelemnek hiszen ismét egy nagyon jó hangulatú, de annál komolyabb megméretetésen voltunk túl.

Ősszel Vas megyében folytatódik a sorozat, amikor 4. alkalommal mérhetjük majd össze tudásunkat a sárvári csapattal, egy új helyszínen egy új vándorserlegért. Találkozzunk akkor ugyanígy ott is, de addig is a szezon hátralevő részére mindenkinek további jó versenyzést, jó horgászatokat kívánunk! „Görbüljön”!

 

 

 

Zsittnyán Tamás

Feeder Team Zala