MATULA HORGÁSZEGYESÜLET

péntek, november 24, 2017

ÜZENŐFAL

 • FishWorld: www.fishworld.eu
 • FishWorld: Mindel ami horgászat az nálunk megtalálható! Aktuális információk vizekről, szállások, kompok, horgászboltok...
 • cuclee: Feederverseny 2014.04.06 Alsópáhok Bereki Horgásztó. Várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni és nevezni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen és a 06-20-396-0660-as telefonszámon.
 • Nyárh61md2b3: Balatonra éves felnőtt állami jegyet válthat 17 éves személy?
 • Nyárh61md2b3: Balatonra éves felnőtt állami jegyet válthat 17 éves személy?
 • cuclee: Feederverseny 2013.10.06 Fonyód. Érdeklődni és nevezni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen és a 06-20-396-0660-as telefonszámon.
 • cuclee: Feederverseny 2013.05.12 Bicske.Nevezési díj: 5000 Ft. Várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni és nevezni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen és a 06-20-396-0660-as telefonszámon.
 • cuclee: Feederverseny 2013.04.14 Fonyód.Továbbra is várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni és nevezni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen és a 06-20-396-0660-as telefonszámon. Kupákról a képet az alábbi helyre töltöttem fel:http://www.haltarto.hu/peca_blog/blogKomment.php?ID=121782
 • Biohorgász: Írjál légyszives egy privat üzenetet, mert így szezonzárásra tudjuk csak meg a lényeget :D gardenmania@citromail.hu
 • matulacsaba: igen tudunk beszélni róluk
 • Biohorgász: matulacsaba! Meg vannak még az Okuma Dynadrag orsók?
 • cuclee: F
 • cuclee: eederverseny 2013.04.14 Fonyód.Várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni és nevezni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen és a 06-20-396-0660-as telefonszámon.
 • matulacsaba: pontosan nem lehet kiszámolni meddig fog tartani ez a kérdések számától is függ akinek dolga van, közben is el lehet hagyni a fórunot
 • tetucskee: Kedves Csabi.Érdekelne,hogy a feeder fórum időben meddig fog kb tartani.Amúgy jó ötlet volt.üdv
 • matulacsaba: sajnos nem erre csak Siófokon van lehetőség
 • tetucskee: Kedves Csabi.Érdeklődnék hogy a Balatoni kedvezményes területi engedélly kiváltható e nálad SZÉP.kártyával.Üdvözlettel: 1 klub tag
 • 4853: szia csabi! hogy van a nyitvatartás az év elején?
 • pandras26: azt szeretném megkérdezni, hogy az önök boltjában kapható-e balatoni napijegy
 • matulacsaba: Gratulálok Tamás http://horgaszklub.eu/cikkek/reszletek/1047_beszelgetes_zsittnyan_tamassal_a_ii_horgaszklub_feeder_kupa_gyoz/
 • cuclee: Feederverseny 2012.10.07 Fonyód.Várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni és nevezni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen és a 06-20-396-0660-as telefonszámon.
 • Crocket: Az eredményeket nem raknátok fel?
 • dani68: dani kupa tótszerdahely 2012.julius. 01. jelentkezni a szerdahely-to honlapján lehet
 • dani68: versenj május 12-13 ,szombatrul vasárnapra lesz
 • dani68: szerdahelyi tón lesz északi versenj,kétszer 4 órás.
 • matulacsaba: köszönjük szépen
 • neno: Uraim! Gratulálok az ezüst, és bronz medalionhoz. :)
 • cuclee: Feederverseny 2012.04.29 Kéthely.Továbbra is várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni és nevezeni lehet a budaibalazs@jacsanet.hu emailcímen lehet.
 • fules37: tilalom van a zalán is angolnára?
 • fules37: az angolnára van tilalom balaton melék ágán?

Csak regisztrált felhasznaló szólhat hozzá.

Webkamera Keszthely

Webkamera Keszthely

Bejelentkezés

Partnereink

Lap-top-net Bt.

Kroza Szállásközvetítő Iroda

 

Három éve vagyok tagja a keszthelyi Matula horgászegyesületnek, ami egy baráti társaság is egyben. Horváth Csaba barátom hívott meg az első feeder versenyre még 2007 tavaszán, ami Tótszerdahelyen került megrendezésre, itt kezdődött minden.

Már az első közös versenyünkön elhatároztam, hogy összes ilyen rendezvényre elmegyek, persze bizonyos határokon belül! Azóta nagyon sok jó pecán vagyunk túl és rengeteget tanultam, ezektől az általam profinak tartott horgászoktól! Mivel én keszthelyi vagyok és a kedvenc tavam 70km-re van tőlem, ezért elhatároztam, hogy keresek egy versenyzésre is alkalmas tavat a közelemben.

Kéthelyi bányatóra hosszabb keresgélés után bukkantam rá. 2008-ban már jártam ezen a tavon, akkor még nem volt ilyen halban gazdag és rendezett a környezet! Tavaly tavasszal csak kíváncsiságból nézetem le a tóra és kellemes meglepetést okozott! Rengeteg halat fogtam néhány óra alatt és a környezet is kifogástalan volt.

Miután megvolt a tó és az ötlet is kirajzolódott bennem, elkezdtem az első horgászversenyem szervezését. Őszintén szólva nem gondoltam mivel is jár ez pontosan. Szerencsére Csaba most is a segítségemre volt és elmondta a véleményét, de mindenben én döntöttem.

2010.06.30-án került fel az internetre a versenykiírás és hosszú ideig nem nagyon akartak jönni a jelentkezések. Természetesen ennek az volt az oka, hogy ebben az időszakban egymást érik az ilyen rendezvények és a tó is ismeretlen volt szinte mindenkinek.

Július 23-ig 30 ember regisztrált.

Így már nyugodtabb voltam és vártam a nagy napot.

Június 25-reggel 6:30-ra megérkezett mindenki. Szlovén horgászok is megtiszteltek jelenlétükkel minket. Zömében ismerősök jelentkeztek, de voltak új arcok is. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk. Egy nap alatt 20fokot esett a hőmérséklet. Egész napra erős szelet és esőt jósoltak, ami nem megszokott a nyár közepén.

7órakor megnyitó és sorsolás után mindenki elfoglalta a helyét. A verseny minél izgalmasabbá és igazságosabbá tétele miatt a megmérettetés során mindenki horgászott a tó mindkét oldalán , valamint "szigetes" helyet és "nyílt pályát" egyaránt.

7:45-kor első dudaszó jelezte az etetést majd negyed óra után megszólalt a második a verseny kezdetét jelző dudaszó is. A halfogás szinte azonnal megindult az egész tavon. a rossz időjárás ellenére mindenki jól húzta a halat. Az amurok is étvágyuknál voltak ezzel is komolyan befolyásolva végkifejletet.

Csaba fáraszt

Elméletileg nyár van

Zsittnyán Tamás folyamatosan tudta szákolni a szebbnél szebb halakat, ezt „fájó” szívvel nézhettem végig mellette. Én is leültem versenyezni, de nem tudtam teljes mértékben erre koncentrálni. Megtanultam, hogy szervezőként nem szabad leülni a versenyzők közé.

11:30-kor volt vége az első fordulónak. Megkezdődhetett a mérlegelés, ami nem volt kis meló, mivel egy embert leszámítva mindenki fogott halat. Összesen 183kg halat mérlegeltünk.

Első három helyezett:

1.Zsittnyán Tamás 28014g

2.Tkalec Dani 13860g

3.Zsizseik Tibor 13240g

Szerencsénkre az eső elállt az ebéd idejére, és mindenki fellélegezhetett picit.

Nincs jobb ilyen hidegben, mint egy forró babgulyás és némi pálinka

Az eredmények megvitatása és a finom ebéd elfogyasztása után 13:30kor megszólalt az etetést jelző dudaszó majd negyed órával később a verseny kezdetét jelző is!

A halak most is jól fogadták a nekik felkínált csalikat, sorra kerültek a szákba a kisebb és nagyobb példányok.

Sok kicsi sokra megy

Ebben a fordulóban egyértelműen a tó felső fele volt eredményesebb. Szabó József szinte megállás nélkül fárasztott a mellette horgászó Tkalec Danival együtt. A többi versenyző sem tétlenkedett hol itt hol ott fárasztottak !

Szép napos idő helyett

17:00-kor elhangzott a verseny végét jelző dudaszó. A mérlegelők most sem unatkoztak, voltak kiemelkedő fogások. Többen is 20kg felett mérlegeltek és volt 35kos fogás is amit Szabó József hozott össze nem kevés munkával.

Gyors összesítés után kialakult a végeredmény:

 

1.Tkalec Dani 4pont 38980g

 

2.Zsittnyán Tamás 8pont 42320g

 

3.Kiss Péter 11pont 26620g

 

Összességében elmondhatjuk, hogy egy érdekes és fordulatokban gazdag verseny volt.

453kg hal került mérlegelésre a nap folyamán, ami az időjárás ellenére szép fogásnak számít!

Köszönöm mindenkinek a részvételt,és a sportszerű versenyzést .

 

Vörös Zsolt szervező